Dagtochten Overijssel

Offerte aanvragenDownload brochure

Op maat gemaakte

bustours door Overijssel

Wilt u weten hoe ze in de 16e eeuw de vloerbedekking maakte? Of bent u meer geïnteresseerd  in de ambachten van een ijs- en banketbakkerij? Dan kunnen we een mooie dagtocht in Overijssel voor u samenstellen.

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar in de brochure en onderaan de pagina vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

Bakkerij- en IJsmuseum & Theater

Een ontzettend gezellig en compleet dagtochtprogramma voor een scherpe prijs hebben wij voor u gevonden in Hellendoorn. Mocht u zelf een andere bestemming in de provincie Overijssel in gedachten hebben, dan denken wij natuurlijk graag met u mee om een passend arrangement samen te stellen!

In de ochtend brengen we een bezoek aan het Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn waar we ontvangen worden met 2 kopjes koffie of thee met appelgebak en slagroom. Aansluitend volgt een rondleiding in het museum met een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding. Hierna rijden we een klein stukje naar Pannenkoekenhuis Marle, waar u kunt genieten van een heerlijke warme lunch, bestaande uit soep, pannenkoek van de dag en een dessert of koffie. Na de lunch neemt Theatergroep Linquenda u (op dezelfde locatie) mee terug in de tijd met de theatervoorstelling “Terug naar vroeger”. De theatervoorstelling is in twee delen, wat u de gelegenheid geeft om in de pauze een bezoek aan het naastgelegen Blikkenmuseum te brengen, met naast meer dan 10,000 oude blikken ook verkoop van streek en nostalgische producten. Het tweede deel van de theatershow sluiten we af met koffie/thee met Twentse brood, waarna we terug rijden naar de opstaplocatie.

Reservering mogelijk voor groepen van max. 55 pers. op basis van beschikbaarheid.

Inclusief:

  • Huur luxe touringcar van 08.30 – 18.00
  • Entree en rondleiding Bakkerij-en IJsmuseum
  • 2x koffie/thee met appelgebak en slagroom
  • 3-gangen pannenkoekenlunch
  • Theatervoorstelling “Terug naar Vroeger”
  • 2x koffie/thee met Twents brood

Stel uw eigen dagtocht samen

Heeft u liever een andere reiscombinatie? Dat is uiteraard mogelijk! Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden waarmee u uw dagtocht kunt samenstellen. Voor het volledige overzicht kunt u de brochure downloaden.

Ootmarsum

Hot Marks
Tijdens een 45-60 minuten durende demonstratie zal Glasblazer Mark u op zijn geheel eigen humoristische wijze kennis laten maken met de wereld van glas. U bent getuige hoe vloeibaar glas wordt gevormd tot een vaas, schaal of misschien wel iets daar tussenin! Met sfeervolle demonstratieruimte voor groepen tot 65 personen, in het pittoreske centrum van Ootmarsum.

Kampen

Salonboot ‘De Veerman van Kampen’
Nieuw gebouwd maar met een prachtige nostalgische uitstraling, vaart dit schip vanuit thuishaven Kampen een prachtig stuk in de IJsseldelta. Rolstoeltoegankelijk met invalidentoilet.

Staphorst

Museumboerderij Staphorst
In deze gerestaureerde Staphorster boerderij is de geschiedenis van Staphorst te zien in voorwerpen, klederdracht en schliderijen. Combineer een bezoek aan de museumboerderij met een klederdrachtshow en rondrit met gids, en uw dagtocht wordt zeker een succes!

Offerte-aanvraag

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.