Dagtochten Noord-Holland

Offerte aanvragenDownload brochure

Op maat gemaakte

bustours door Noord-Holland

Als je in Noord-Holland bent, dan is een bezoek aan Volendam aan te raden. Of wat dacht u van de kaasmarkt in Alkmaar, en dat in combinatie met het Zuiderzeemuseum? Het kan allemaal!

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar in de brochure en onderaan de pagina vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

Volendam & Marken

Volendam staat wereldwijd bekend om de prachtige haven en vele beroemde Nederlandse artiesten. Niet voor niets dat het wordt bezongen als de parel van de Zuiderzee. Op Marken is er niet zoveel veranderd. Het voormalige eiland straalt nog steeds een oase van rust uit. Een wandeling langs de ophaalbruggen en smalle steegjes laat de echte charme van het schiereiland zien.

Rond 11.00 komen we aan op Marken. U wordt opgewacht door een lokale gids in traditionele klederdracht welke u gedurende de dag zal begeleiden. We beginnen met een bezoek aan een klompenmakerij inclusief demonstratie over hoe klompen worden gemaakt, waarna een wandeling met reisleider door Marken gemaakt wordt. Om 12:15 uur genieten we van een warme lunch in een restaurant op Marken aan de haven met zeezicht. U kunt kiezen uit gebakken visfilet of kipfilet met salade en friet met groentesoep vooraf. Om 13:30 uur maken we de overtocht met de boot naar Volendam waar u rond 14.00 uur aankomt. Rond 14.10 uur bezoeken we de Cheese Factory Volendam inclusief uitleg/demonstratie en kaasproeven. Daarna volgt nog een rondleiding / wandeling met de reisleider door Volendam, waarna u nog ruim een uur vrije tijd heeft in Volendam voordat de bus huiswaarts vertrekt.

Inclusief:

  • Huur luxe touringcar van 08.30 – 18.00
  • 2x koffie met gesorteerd gebak op een locatie onderweg
  • Gids/reisleider Marken en Volendam
  • Warme 2-gangen lunch op Marken (vanille-ijsje tegen meerprijs € 2,50)
  • Overtocht Marken-Volendam
  • Bezoek Cheese Factory Volendam inclusief uitleg, demonstratie en kaasproeven

Stel uw eigen dagtocht samen

Heeft u liever een andere reiscombinatie? Dat is uiteraard mogelijk! Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden waarmee u uw dagtocht kunt samenstellen. Voor het volledige overzicht kunt u de brochure downloaden.

Alkmaar / Zaandam

Passagiersschip Zaanprinses
Vaargebied Zaandam-Zaanse Schans-Alkmaar, met een ruim en rolstoelvriendelijk schip. Tijdens de rondvaart wordt e.e.a. verteld over de omgeving. Eventueel te combineren met een bezoek aan de Kaasmarkt in Alkmaar (marktdag = vrijdag).

Broek op Langedijk

Museum Broeker Veiling
Bezoek de oudste doorvaar-groenteveiling ter wereld. Het museum is een prachtig Rijksmonument waar nostalgie en historie samenkomen. Het Rijksmonument bestaat uit een afmijnzaal uit 1912 en lighallen uit 1922. Met boeiende exposities, rondleidingen met gids, rondvaarten in ‘Het Rijke der Duizend Eilanden en voor groepen de mogelijkheid om zelf een spannende veiling mee te maken.

Enkhuizen

Zuiderzeemuseum
Levendig museum waarin het leven rond de voormalige Zuiderzee centraal staat. Binnenmuseum met wisselende tentoonstellingen en buitenmuseum waar verschillende authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen te vinden zijn. Vanaf de busparkeerplaats wordt u met een museumboot in ca 15 minuten naar het Buitenmuseum vervoerd langs stadje en haven Enkhuizen.

Offerte-aanvraag

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.