Dagtochten Groningen

Offerte aanvragenDownload brochure

Op maat gemaakte

bustours door Groningen

Ook in Groningen is er genoeg aanbod voor een geslaagde dagtocht. Een rondvaart met Pieter Dekker door Blauwe stad of op bezoek bij Boer Geert? Het kan allemaal.

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar in de brochure en onderaan de pagina vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

Rondvaart Blauwe Stad & Vrouw zoekt Boer

In de provincie Groningen tippen wij u graag over de volgende dagtocht. Mocht u zelf een andere bestemming in de provincie Groningen in gedachten hebben, dan denken wij natuurlijk graag met u mee om een passend arrangement samen te stellen!

In de jaren ‘90 werd een plan neergelegd om een groot stuk (7 ha) landbouwgrond tussen Winschoten en Scheemda onder water te zetten en daar woongebieden in te plaatsen zodat ieder huis aan het water staat. Het gebied kreeg de naam Blauwestad. Sinds 2007 vaart Rondvaartbedrijf Pieter Dekker in dit prachtige gebied dat ieder jaar mooier wordt. Echt een aanrader om dit gebied eens te bewonderen tijdens een rondvaart van ongeveer 75 minuten. Tijdens de vaart wordt koffie/thee met cake geserveerd. Na de rondvaart rijden we richting Sellingen, op locatie onderweg zal de lunch geserveerd worden. Na de lunch starten we een rondrit met een ervaren gids en bezoeken de mooiste onverwachte plekjes van dit mooie gebied.

Ook gaan we op zoek naar Heksje Hasje , die eeuwen geleden heeft rondgewaard in Sellingen en omgeving. Soms , heel soms vinden we haar en mogen we genieten van haar versgemaakte brouwsel!

Als tussenstop nemen we kloosterboerderij Bleyendael op Lauder Marke: hier genieten we van heerlijke biologische koffie met een kloostermop en luisteren naar de markante geschiedenis van dit prachtige gebouw. Uiteraard gaan we nog even rondstrunen op de boerderij, maar niet te lang want: we gaan op zoek naar Boer Geert! We brengen een bezoek aan deze, bij 10 miljoen bekend zijnde Nederlander, boer en luisteren naar zijn prachtige verhaal! We krijgen een rondleiding op zijn veelzijdige bedrijf en voelen zijn passie voor zijn bedrijf!
Aansluitend brengen we een bezoek aan zijn boerderijwinkel, waarna we óf huiswaarts keren, óf genieten van een afsluitend diner, afhankelijk van het gekozen arrangement (locatie afhankelijk van de route huiswaarts).

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar van 08.30 – 20.00 uur *
  • 2x koffie/thee met cake
  • Rondvaart Blauwe Stad
  • Lunch (Westerwoldse Koffietafel)
  • Vrouw zoekt Boer tour incl. gids en koffie/thee met Kloostermop
  • 3-gangen diner tijdens terugreis *

  * Kan ook als dagtocht zonder diner, dan van 08.30 – 18.00 uur

Vanaf prijzen per persoon:
Inclusief / Exclusief diner

 • 35-39 personen € 75,50 / € 55,75
 • 40-44 personen € 72,90 / € 53,50
 • 45-49 personen € 69,90 / € 50,50
 • 50-54 personen € 68,25 / € 49,00

Stel uw eigen dagtocht samen

Heeft u liever een andere reiscombinatie? Dat is uiteraard mogelijk! Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden waarmee u uw dagtocht kunt samenstellen. Voor het volledige overzicht kunt u de brochure downloaden.

Bourtange

Vesting Bourtange
Terug in de tijd naar het jaar 1742. Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting Bourtange die nooit werd ingenomen.

Leek

Museum Nienoord
Sinds 1958 biedt het prachtige landgoed Nienoord onderdak aan Museum Nienoord. Museum Nienoord is een 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het complex dateert oorspronkelijk uit 1524. Ervaar de geschiedenis in Ridderzaal, knechtenkamer, koetshuis en paardenstal.

Stadskanaal

Museumspoorlijn S.T.A.R.
Een dagje uit.. terug in de tijd! Dat kan bij Museumspoorlijn STAR! Stap in de stoomtrein voor een reis terug in de tijd. Hoor de locomotief sissen, ruik de geur van stoom. Geniet tijdens de reis door het veenkoloniale landschap van de prachtige vergezichten, de vele bruggen en kanalen. Of bezoek het museum in Stadskanaal en stap in de wereld van het spoor. Bij Museumspoorlijn S.T.A.R. in Stadskanaal valt veel te beleven, voor jong en oud! De trein is doorgaans ook voor rolstoelers toegankelijk. Met een afstand van 26 kilometer heeft de S.T.A.R. de langste museumlijn van Nederland.

Offerte-aanvraag

 • MM slash DD slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.