Dagtochten Flevoland

Offerte aanvragenDownload brochure

Op maat gemaakte

bustours door Flevoland

De provincie met de grote Polder. Rondvaart + klederdracht vanaf Urk? of langs de kilometerslange tulpenroute? Er valt in deze provincie genoeg samen te stellen voor een geslaagde dagtocht!

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar in de brochure en onderaan de pagina vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

Dagje Urk, varen met de ‘Zuiderzee’

De vertrektijd wordt aan de hand van uw opstapplaats(en) bepaald, we worden om 10.00 uur verwacht aan boord van Passagiersschip De Zuiderzee met vertrekplaats Urk. Uw gasten worden ontvangen met koffie/thee met appelgebak, waarna om 10.30 uur de trossen los gaan en u vertrekt voor een rondvaart langs een prachtig natuurgebied met vele eilandjes en watervogels. Tijdens het varen vertelt de schipper over het uitzicht en de geschiedenis van Urk.

Rond 12.30 uur wordt de lunch geserveerd, u zult genieten van de specialiteit van het huis: een heerlijke warme Plate met salade, frites en vers gebakken kibbeling of zalm. In de middag wordt nog koffie/thee met een vers plakje cake geserveerd, waarna we om 15.30 uur terug zullen zijn in de haven van Urk.
U kunt hierna bijvoorbeeld nog voor kiezen om, tegen meerprijs, een bezoek te brengen aan het Urker Museum Het Oude Raadhuis (10 min. loopafstand, bezoekduur ± 1 uur) of een rondwandeling met gids maken (duur 75 minuten) maar in dit voorbeeldarrangement hebben wij gekozen voor een rondrit met gids door Urk, waarbij de gids u tijdens de rit nog meer wetenswaardigheden vertelt. Ter afsluiting rijden we naar een restaurant voor een goed verzorgd afscheidsdiner, dit kan op Urk zijn of elders, afhankelijk van de route naar uw opstapplaats.

Aanbieding voor de rondvaart is op basis van minimaal 40 personen, bij kleinere groepen geldt een toeslag.

Tegen meerprijs is een klederdrachtshow aan boord mogelijk, de klederdrachtgroep laat u alle facetten zien van de Urker Klederdracht en vertelt iets over de betekenis. Meerprijs 3 euro per persoon.

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar van 08.30 – 18.00 (Arr. A) of 08.30 – 20.00 uur (Arr. B)
  • Rondvaart 10.00-15.30 uur
  • 2x koffie/thee met appelgebak
  • Plate lunch gebakken vis, frites, salade
  • 2x koffie/thee met cake
  • Rondrit met gids
  • Diner (alleen bij Arr. B)

Stel uw eigen dagtocht samen

Heeft u liever een andere reiscombinatie? Dat is uiteraard mogelijk! Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden waarmee u uw dagtocht kunt samenstellen. Voor het volledige overzicht kunt u de brochure downloaden.

?

Distilleerderij Sonnema
Ontdek in het bezoekerscentrum in Bolsward de complete geschiedenis van Sonnema. Duik even terug in de tijd, naar 1860. Toen Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur door Fedde Sonnema werd gemaakt Direct wordt duidelijk waarom Sonnema zo’n bijzondere drank is. En ja: Proeven mag natuurlijk ook! Tevens mogelijkheden voor een lunch.

?

Rondvaartbedrijf Harmonie
De Harmonie is een rondvaartboot geschikt voor 20 tot 150 personen. De achtersalon kan met mooi weer helemaal open waardoor een zonnedek ontstaat. Het schip heeft verwarmde salons waardoor het hele jaar gevaren kan worden. Rolstoeltoegankelijk met lift en 2 invalidentoiletten aan boord.

?

Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek
De Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek is een authentiek familiebedrijf en vandaag de dag het laatste bedrijf in Nederland dat op originele wijze met de hand beschilderd aardewerk en tegels vervaardigt zoals het al sinds 1598 in Harlingen gedaan wordt.

Offerte-aanvraag

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.