Op maat gemaakte

bustours door Drenthe

Drenthe, met zijn prachtige bosrijke omgeving. Via een mooie toeristische route kan u o.a. een bezoek brengen aan een advocaatboerderij of heeft u liever een museum?

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar in de brochure en onderaan de pagina vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

De papierknipperij & advocaatproeverij

Rond half tien komen we aan bij Museumherberg De Ar in Westerbork. In de herberg wordt 2 x koffie met gebak geserveerd, waarna de eigenaresse van de herberg de groep vermaakt met een 30-45 minuten durende vertelling in het bijbehorende museum. Het museum is een particuliere verzameling van 50 jaar en omvat o.a. een Gronings kruidenierwinkeltje, een Drentse kamer met bedsteden en turfkachel, een Gelders interieur, een complete herenkapsalon, een Zuid-Hollandse kaasmakerij anno 1800 en prachtig oud kinderspeelgoed.

Aansluitend brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Museum voor Papierknipkunst (dit ligt op loopafstand maar indien gewenst brengt de bus u daarheen). Rond 12.30 uur gaan we weer terug naar de Museumherberg waar een broodjeslunch met soep en koffie klaar staat.

Na de lunch rijden we naar het melkveebedrijf van Boerin Agnes in Gasselternijveen. Hier heeft zijn naast haar melkvee een advocaatboerderij waar ze met volle passie over verteld.
Bij aankomst wordt u ontvangen met koffie/thee + cake en zal Agnes vertellen over de boerderij en Advocaatmakerij. Na de vertelling kan u zelf oordelen hierover en krijgt u een heerlijke proeverij hiervan. 
Na afloop kan u zelf deze advocaat kopen in de boerderijwinkel zodat u bij thuiskomst nog eens kan genieten van dit heerlijke product.

Om u kennis te laten maken met hun producten organiseren ze op hun bedrijf op afspraak presentaties en proeverijen voor groepen. Een bezoek inclusief een diapresentatie, proeverij en ter afsluiting 2 x koffie met cake, duurt ongeveer twee uren. Hierna rijden we huiswaarts, maar het is natuurlijk ook mogelijk deze dagtocht uit te breiden met een diner (meerprijs op aanvraag).

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van ± 08:30 – 17:30/18:00 uur
 • 2x koffie/thee met gebak
 • Vertelling Museum De Ar
 • Entree Museum voor Papierknipkunst
 • Bezoek Roomadvocaatboerderij,
  diapresentatie en proeverij
 • Lunch: broodtafel met soep en koffie
 • 2x koffie/thee met cake

Stel uw eigen dagtocht samen

Heeft u liever een andere reiscombinatie? Dat is uiteraard mogelijk! Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden waarmee u uw dagtocht kunt samenstellen. Voor het volledige overzicht kunt u de brochure downloaden.

Eelde

Internationaal Klompenmuseum
Ontdek tijdens een rondleiding in dit verrassend leuke museum de zeer ruime collectie klompen en gereedschappen / machines uit binnen-en buitenland.

Rolstoelvriendelijk en invalidentoilet aanwezig.

Erica

Industrieel Smalspoor Museum
Vanaf het museumgebouw rijdt u in een authentieke smalspoortrein door een prachtig Drents natuurgebied, onderdeel van Geopark de Hondsrug. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven. U bezoekt onderweg ook de enige in Nederland nog werkende en geheel gerestaureerde turfstrooisel-fabriek uit 1910.

Zuidlaren

Molenmuseum De Wachter
De Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek is een authentiek familiebedrijf en vandaag de dag het laatste bedrijf in Nederland dat op originele wijze met de hand beschilderd aardewerk en tegels vervaardigt zoals het al sinds 1598 in Harlingen gedaan wordt.

Offerte-aanvraag

 • MM slash DD slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.