Buick Super Eight uit 1940

De Buick was in de jaren '30 zeer populair in de Verenigde Staten. Beroemde persoonlijkheden maakten gebruik van deze auto, van bijvoorbeeld Al Capone is bekend dat hij zich liet vervoeren in dit bijzondere type auto, vol comfort en met een rijke uitstraling.

Buick is een automerk uit de Verenigde Staten dat in 1903 werd opgericht. Het merk is eigendom van het General Motors-concern en produceert auto's in de VS, Canada en China. Deze stijlvolle oldtimer is gebouwd vóór de tweede wereldoorlog als een van de laatste in zijn soort. De fabrieken in de Verenigde Staten hebben vanaf 1940 tot 1945 geen Buick's meer geproduceerd omdat ze vliegtuigmotoren moesten bouwen. Pas in 1946 werden ze weer gemaakt.

 

Volvo PV544 uit 1962

In augustus 1958 werd de PV544 geïntroduceerd, de Katterug was het stijlvolle vervolg op de grote en zware vooroorlogse Volvo's. Iedereen was er van overtuigd dat met de introductie van de Volvo Amazon in 1956 het doek gevallen was voor de populaire “Katterug”. Maar niets van dit alles.

Deze prachtige "Zweedse Katterug" is voor de liefhebbers van oldtimers een échte klassieker. Hij werd in de oorlogsjaren ontwikkeld in het neutrale Zweden. Op 20 oktober 1965 rolde bij Volvo de laatste “PV” van de productieband. In ruim 21 jaar had men er 440.000 stuks afgeleverd, vanaf het eerste model in 1944 tot het laatste model in 1965.

Oldtimerbus Scania Vabis uit 1956

In 1911 produceerde het Zweedse Scania-Vabis al de eerste autobussen af voor personenvervoer. Voor de oorlog werden al vele modellen geproduceerd met "moderne" dieselmotoren. De bus is in Zweden eigendom geweest van de gemeente Tärna, waar ze is gebruikt voor schoolvervoer.

  • 34 zitplaatsen
  • Keuken
  • Rondzit achterin
  • Koelkast, koffie- & theebar
  • Audio- & videoinstallatie
  • Comfortabele verstelbare stoelen
  • Authentieke interieurverlichting