Dagtochten Friesland

Offerte aanvragenDownload brochure

Op maat gemaakte

bustours door Friesland

Voor een interessant en ontspannen dagje uit hoeft u niet ver van huis. Onze eigen provincie Friesland biedt vele leuke bestemmingen om uw dagtocht tot een succes te maken.

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar in de brochure en onderaan de pagina vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

Museum Joure & rondvaart

Museum Joure ligt in het centrum van Joure. In de panden waar Douwe Egberts omstreeks 1900 koffie, thee en tabak produceerde, is nu het museum gehuisvest. Museum Joure is verrassend, veelzijdig en groter dan u denkt! Het bestaat uit meerdere gebouwen. Het is vooral een bedrijvig museum, met werkplaatsen van de koffiebrander, klokken-maker, drukker, geelgieter, zilversmid en koperslager. De bezoekers kunnen zelf een eigen boekenlegger drukken. De grootste collectie Friese klokken laat het ambachtelijk vakmanschap zien. In het authentieke museumwinkeltje De Witte Os gaan nog steeds koloniale waren over de toonbank, zoals vers gebrande koffie, thee en ouderwets snoepgoed. En in het Koffie- en Theehuis, gevestigd in de voormalige tuinkamers van het deftige woonpand van de familie De Jong, nazaten van Douwe Egberts, kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie.

Rondvaartbedrijf van der Werf uit Sneek vaart langs de Waterpoort en over een deel van de elfstedentocht route. Heerlijk aan dek of in de verwarmde salon zult u genieten van een boottocht door de stadsgrachten van Sneek en IJlst. De boottocht (duur: 2 uur) laat u het prachtige oude centrum van Sneek en IJlst zien afgewisseld met de prachtige vergezichten. U vaart onder andere langs de Waterpoort en molen De Rat in IJlst.

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar van 08.30 – 20.00 uur
  • 2x koffie/thee met oranjekoek
  • Lunch: standaard broodtafel
  • Rondvaart: 2 uren
  • 2x koffie/thee met cake
  • 3-gangen diner tijdens terugreis

Stel uw eigen dagtocht samen

Heeft u liever een andere reiscombinatie? Dat is uiteraard mogelijk! Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden waarmee u uw dagtocht kunt samenstellen. Voor het volledige overzicht kunt u de brochure downloaden.

Bolsward

Distilleerderij Sonnema
Ontdek in het bezoekerscentrum in Bolsward de complete geschiedenis van Sonnema. Duik even terug in de tijd, naar 1860. Toen Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur door Fedde Sonnema werd gemaakt Direct wordt duidelijk waarom Sonnema zo’n bijzondere drank is. En ja: Proeven mag natuurlijk ook! Tevens mogelijkheden voor een lunch.

Drachten

Rondvaartbedrijf Harmonie
De Harmonie is een rondvaartboot geschikt voor 20 tot 150 personen. De achtersalon kan met mooi weer helemaal open waardoor een zonnedek ontstaat. Het schip heeft verwarmde salons waardoor het hele jaar gevaren kan worden. Rolstoeltoegankelijk met lift en 2 invalidentoiletten aan boord.

Harlingen

Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek
De Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek is een authentiek familiebedrijf en vandaag de dag het laatste bedrijf in Nederland dat op originele wijze met de hand beschilderd aardewerk en tegels vervaardigt zoals het al sinds 1598 in Harlingen gedaan wordt.

Offerte-aanvraag

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.