Dagtochten

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor uw interesse in onze dagtochten. In onderstaande brochure geven wij een selectie met tips, musea en bezienswaardigheden in de provincies Friesland, Drenthe, Groningen, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland en Utrecht. Bestemmingen in overige provincies zijn over het algemeen te ver af gelegen voor een dagtocht vanuit het noorden, maar mocht u toch zelf een bestemming in gedachten hebben die iets verder gelegen is waarbij de extra reistijd geen bezwaar is, dan denken wij natuurlijk graag met u mee om er toch een passend dagtochtprogramma van te maken.

Genoemde vanaf-prijzen en programma’s zijn bedoeld om u een indruk te geven van de mogelijkheden, maar zijn onder voorbehoud van zetfouten, tussentijdse prijswijzigingen en zijn onder andere afhankelijk van de door u gewenste opstapplaats(en), aantal personen, definitieve programma, type touringcar bijv. wel of geen rolstoel-liftbus en eventueel benodigde rolstoelplaatsen in de bus.

U ontvangt van ons op basis van uw wensen, voor uw specifieke groep een offerte op maat.

Wij zijn u graag van dienst!

Directie Coulant Touring

In onderstaande lijst laten wij de dagtochten zien die we voor u per provincie in elkaar hebben gezet. Als u liever een andere combinatie wilt dan voorgesteld, dan hebben wij voor u in de bovenstaande brochure per provincie ook een aantal andere mogelijkheden om uit te kiezen.

Dagtochten Friesland

Dagtocht Friesland

Museum Joure & rondvaart

Voor een interessant en ontspannen dagje uit hoeft u niet ver van huis. Onze eigen provincie Friesland biedt vele leuke bestemmingen om uw dagtocht tot een succes te maken. Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij het volgende voorbeeldarrangement alvast voor u uitgewerkt, maar op de volgende pagina’s vindt u nog meer suggesties en leuke bestemmingen! Vraagt u gerust om een offerte op maat voor een dagtocht met de bestemming van uw keuze!

 Museum Joure ligt in het centrum van Joure. In de panden waar Douwe Egberts omstreeks 1900 koffie, thee en tabak produceerde, is nu het museum gehuisvest. Museum Joure is verrassend, veelzijdig en groter dan u denkt! Het bestaat uit meerdere gebouwen. Het is vooral een bedrijvig museum, met werkplaatsen van de koffiebrander, klokken-maker, drukker, geelgieter, zilversmid en koperslager. De bezoekers kunnen zelf een eigen boekenlegger drukken. De grootste collectie Friese klokken laat het ambachtelijk vakmanschap zien. In het authentieke museumwinkeltje De Witte Os gaan nog steeds koloniale waren over de toonbank, zoals vers gebrande koffie, thee en ouderwets snoepgoed. En in het Koffie- en Theehuis, gevestigd in de voormalige tuinkamers van het deftige woonpand van de familie De Jong, nazaten van Douwe Egberts, kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie. 

Rondvaartbedrijf van der Werf uit Sneek  vaart langs de Waterpoort en over een deel van de elfstedentocht route. Heerlijk aan dek of in de verwarmde salon zult u genieten van een boottocht door de stadsgrachten van Sneek en IJlst. De boottocht (duur: 2 uur) laat u het prachtige oude centrum van Sneek en IJlst zien afgewisseld met de prachtige vergezichten. U vaart onder andere langs de Waterpoort en molen De Rat in IJlst.

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van 08.30-20.00 uur
 • 2 x koffie/thee met oranjekoek
 • Lunch (standaard broodtafel)
 • Rondvaart 2 uren
 • 2 x koffie/thee met cake
 • 3-gangen diner tijdens terugreis

Vanaf prijzen per persoon:

35-39 personen   € 75 ,00 pp
40-44 personen   € 71,25 pp
45-49 personen   € 68,50 pp
50-54 personen   € 66,00 pp

Kaasboerderij de Stelp & Ot en Sien museumboerderij

Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop,  producent van vele soorten (prijswinnende) échte boerenkaas, ontvangt u ’s morgens om 10.00 uur met koffie en heerlijke verse kwarktaart (gemaakt met de eigen Boerenkwark) waarna een rondleiding met uitleg wordt gegeven. U krijgt een compleet beeld van wat er zoal op een kaasboerderij gebeurt, neemt een kijkje in de nieuwe Roundhouse-stal waar jongvee wordt verzorgd en ook het melken van de koeien met een  melkrobot kunt u in alle rust bekijken. Natuurlijk is er een proeverij van verschillende kazen. Er is tevens gelegenheid de gezellige boerenwinkel te bezoeken, waar naast vele soorten échte boerenkaas, ook diverse andere zuivelproducten en streekproducten te koop zijn. In de ontvangstruimte van de kaasboerderij wordt aansluitend een heerlijke boerenlunch geserveerd: 2 soorten soep, diverse belegde broodjes, een Deense vruchtenkrakeling, fruit en diverse dranken koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange.

Na de lunch rijden we naar Surhuisterveen, waar we een middag terug gaan in de tijd. 

Museumboerderij Ot en Sien, is een plek waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Hier vindt u nog het winkeltje, schooltje en de dokterspraktijk uit de tijd van toen. Unieke, nostalgische monumenten uit een periode van uitvindingen en burgerlijke rust. Geniet en beleef de sfeer van toen! Rond 16.00 uur geniet u van twee kopjes koffie met oranjekoek of appelgebak, waarna we rond 17.00 uur weer huiswaarts gaan.

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar
 • 2 x koffie/thee met kwarktaart
 • Excursie, Rondleiding en Proeverij De Stelp
 • Boerenlunch
 • Museumbezoek Ot en Sien Surhuisterveen
 • 2 x koffie/thee met oranjekoek of appelgebak

Vanaf prijzen per persoon:

30-34 personen   € 50,00
35-39 personen   € 47,50
40-44 personen   € 45,25               
45-49 personen   € 43,75

Dagtocht Drenthe

Dagtocht Drenthe

De papierknipperij & advocaatproeverij

Rond half tien komen we aan bij Museumherberg De Ar in Westerbork. In de herberg wordt 2 x koffie met gebak geserveerd, waarna de eigenaresse van de herberg de groep vermaakt met een 30-45 minuten durende vertelling in het bijbehorende museum. Het museum is een particuliere verzameling van 50 jaar en omvat o.a. een Gronings kruidenierwinkeltje, een Drentse kamer met bedsteden en turfkachel, een Gelders interieur, een complete herenkapsalon, een Zuid-Hollandse kaasmakerij anno 1800 en prachtig oud kinderspeelgoed.

Aansluitend brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Museum voor Papierknipkunst (dit ligt op loopafstand maar indien gewenst brengt de bus u daarheen).
Rond 12.30 uur gaan we weer terug naar de Museumherberg waar een broodjeslunch met soep en koffie klaar staat.

Na de lunch rijden we naar het melkveebedrijf van Jan en Jenny Rosink in Leggeloo. Als neventak maken zij geheel naar eigen recept verschillende soorten roomadvocaat, o.a. met Amaretto, Mango, Boerenjongens, Perzik en natuurlijk ook Naturel. Onder de naam 'Drents Roomkaatje' brengen ze hun product op de markt.  Ook zijn zij de producenten van verschillende soorten heerlijke likeuren.

Om u kennis te laten maken met hun producten organiseren ze op hun bedrijf op afspraak presentaties en proeverijen voor groepen.  Een bezoek inclusief een diapresentatie, proeverij en ter afsluiting 2 x koffie met cake, duurt ongeveer twee uren. Hierna rijden we huiswaarts, maar het is natuurlijk ook mogelijk deze dagtocht uit te breiden met een diner (meerprijs op aanvraag).

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van
 • ± 08.30-17.30/18.00 uur
 • 2 x Koffie/thee met gebak
 • Vertelling Museum De Ar
 • Entree Museum voor Papierknipkunst
 • Lunch (Broodtafel met soep en koffie)
 • Bezoek Roomadvocaatboerderij,
 • diapresentatie en proeverij
 • 2 x Koffie/thee met cake

Vanaf prijzen per persoon:

35-39 personen   €  49,75 pp
40-44 personen   €  47,75 pp         
45-49 personen   €  46,25 pp

Dagtocht Groningen

Dagtocht Groningen

Rondvaart Blauwe Stad & Vrouw zoekt Boer

In de provincie Groningen tippen wij u graag over de volgende dagtocht. Mocht u zelf een andere bestemming in de provincie Groningen in gedachten hebben, dan denken wij natuurlijk graag met u mee om een passend arrangement samen te stellen!

Blauwestad

In de jaren ‘90 werd een plan neergelegd om een groot stuk (7 ha) landbouwgrond tussen Winschoten en Scheemda onder water te zetten en daar woongebieden in te plaatsen zodat ieder huis aan het water staat. Het gebied kreeg de naam Blauwestad. Sinds 2007 vaart Rondvaartbedrijf Pieter Dekker in dit prachtige gebied dat ieder jaar mooier wordt. Echt een aanrader om dit gebied eens te bewonderen tijdens een rondvaart van ongeveer 75 minuten. Tijdens de vaart wordt koffie/thee met cake geserveerd. Na de rondvaart rijden we richting Sellingen, op locatie onderweg zal de lunch geserveerd worden. Na de lunch starten we een rondrit met een ervaren gids en bezoeken de mooiste onverwachte plekjes van dit mooie gebied : horen alles over smokkelaars en methoden .

Ook gaan we op zoek naar Heksje Hasje , die eeuwen geleden heeft rondgewaard in Sellingen en omgeving. Soms , heel soms vinden we haar en mogen we genieten van haar versgemaakte brouwsel !

Als tussenstop nemen we kloosterboerderij Bleyendael op Lauder Marke: hier genieten we van heerlijke biologische koffie met een kloostermop en luisteren naar de markante geschiedenis van dit prachtige gebouw. Uiteraard gaan we nog even rondstrunen op de boerderij, maar niet te lang want: we gaan op zoek naar Boer Geert!
We brengen een bezoek aan deze, bij 10 miljoen bekend zijnde Nederlander, boer en luisteren naar zijn prachtige verhaal! We krijgen een rondleiding op zijn veelzijdige bedrijf en voelen zijn passie voor zijn bedrijf!
Aansluitend brengen we een bezoek aan zijn boerderijwinkel, waarna we óf huiswaarts keren, óf genieten van een afsluitend diner, afhankelijk van het gekozen arrangement (locatie afhankelijk van de route huiswaarts).

Inclusief: 

 • Vervoer per luxe touringcar van 08.30-20.00 uur*
 • 2 x koffie/thee met cake
 • Rondvaart Blauwe Stad
 • Lunch (Westerwoldse Koffietafel)
 • Vrouw zoekt Boer tour incl. gids en Koffie/thee met Kloostermop
 • 3-gangen diner tijdens terugreis*
  *Kan ook als dagtocht zonder diner, dan van 08.30-18.00 uur

Vanaf prijzen per persoon:

                             Incl. diner       Excl. diner

35-39 personen   € 75,50 pp      € 55,75 pp

40-44 personen   € 72,90 pp      € 53,50 pp    

45-49 personen   € 69,90 pp      € 50,50 pp

50-54 personen   € 68,25 pp      € 49,00 pp 

Dagtocht Flevoland

Dagtocht Flevoland

Dagje Urk, varen met de 'Zuiderzee'

De vertrektijd wordt aan de hand van uw opstapplaats(en) bepaald, we worden om 10.00 uur verwacht aan boord van Passagiersschip De Zuiderzee met vertrekplaats Urk. Uw gasten worden ontvangen met koffie/thee met appelgebak, waarna om 10.30 uur de trossen los gaan en u vertrekt voor een rondvaart langs een prachtig natuurgebied met vele eilandjes en watervogels. Tijdens het varen vertelt de schipper over het uitzicht en de geschiedenis van Urk.

Rond 12.30 uur wordt de lunch geserveerd, u zult genieten van de specialiteit van het huis: een heerlijke warme Plate met salade, frites en vers gebakken kibbeling of zalm. In de middag wordt nog koffie/thee met een vers plakje cake geserveerd, waarna we om 15.30 uur terug zullen zijn in de haven van Urk.
U kunt hierna bijvoorbeeld nog voor kiezen om, tegen meerprijs, een bezoek te brengen aan het Urker Museum Het Oude Raadhuis (10 min. loopafstand, bezoekduur ± 1 uur) of een rondwandeling met gids maken (duur 75 minuten) maar in dit voorbeeldarrangement hebben wij gekozen voor een rondrit met gids door Urk, waarbij de gids u tijdens de rit nog meer wetenswaardigheden vertelt. Ter afsluiting rijden we naar een restaurant voor een goed verzorgd afscheidsdiner, dit kan op Urk zijn of elders, afhankelijk van de route naar uw opstapplaats.

Aanbieding voor de rondvaart is op basis van minimaal 40 personen, bij kleinere groepen geldt een toeslag.

Tegen meerprijs is een klederdrachtshow aan boord mogelijk, de klederdrachtgroep laat u alle facetten zien van de Urker Klederdracht en vertelt iets over de betekenis. Meerprijs 3 euro per persoon.

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van 08.30-18.00 (Arr. A) of 08.30-20.00 uur (Arr. B)
 • Rondvaart 10.00-15.30 uur
 • 2 x koffie/thee met appelgebak
 • Plate lunch gebakken vis, frites, salade
 • 2 x koffie/thee met cake
 • Rondrit met gids
 • Diner (alleen bij Arr. B)
   

Vanaf prijzen per persoon:

                              Arr. A:       Arr. B:

40-44 personen   € 53,75      € 73,95

45-49 personen   € 51,75      € 71,80

50-54 personen   € 50,50      € 70,00

Dagtocht Overijssel

Dagtocht Overijssel

Bakkerij- en IJsmuseum & Theater

Een ontzettend gezellig en compleet dagtochtprogramma voor een scherpe prijs hebben wij voor u gevonden in Hellendoorn. Mocht u zelf een andere bestemming in de provincie Overijssel in gedachten hebben, dan denken wij natuurlijk graag met u mee om een passend arrangement samen te stellen!

In de ochtend brengen we een bezoek aan het Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn waar we ontvangen worden met 2 kopjes koffie of thee met appelgebak en slagroom. Aansluitend volgt een rondleiding in het museum met een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.
Hierna rijden we een klein stukje naar Pannenkoekenhuis Marle, waar u kunt genieten van een heerlijke warme lunch, bestaande uit soep, pannenkoek van de dag en een dessert of koffie.
Na de lunch neemt Theatergroep Linquenda u (op dezelfde locatie) mee terug in de tijd met de theatervoorstelling “Terug naar vroeger”. De theatervoorstelling is in twee delen, wat u de gelegenheid geeft om in de pauze een bezoek aan het naastgelegen Blikkenmuseum te brengen, met naast meer dan 10,000 oude blikken ook verkoop van streek en nostalgische producten.
Het tweede deel van de theatershow sluiten we af met koffie/thee met Twentse brood, waarna we terug rijden naar de opstaplocatie.

Reservering mogelijk voor groepen van max. 55 pers. op basis van beschikbaarheid. 

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van 08.30-18.00 uur
 • Entree en rondleiding Bakkerij-en IJsmuseum
 • 2 x koffie/thee met appelgebak en slagroom
 • 3-gangen pannenkoekenlunch
 • Theatervoorstelling “Terug naar Vroeger”
 • 2 x koffie/thee met Twents brood

Vanaf prijs per persoon:

35-39 personen   € 57,00 pp
40-44 personen   € 55,00 pp         
45-49 personen   € 53,00 pp
50-54 personen   € 51,60 pp

Dagtocht Gelderland

Dagtocht Gelderland

Oude ambachten & zandsculpturen

Voor een dagtocht in de provincie Gelderland beperken wij ons tot een aantal voorbeeld bestemmingen die vanuit het Noorden goed bereisbaar zijn in 1 dag.
Mocht u zelf een andere bestemming in de provincie Gelderland in gedachten hebben, dan denken wij natuurlijk graag met u mee om een passend arrangement samen te stellen!

Het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum in Terschuur is een fantastisch leuke dagtochtbestemming. In het museum is een uitgebreide collectie van oude ambachten, diverse wisseltentoonstellingen en oud speelgoed te vinden.
Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Eén ding is zeker, tijdens het bezoek komt u ogen tekort! U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met gesorteerd gebak en aansluitend bezoekt u het ambachtenmuseum. Na de lunch bezoekt u het speelgoedmuseum met een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed.

Vervolgens brengt de bus u naar Garderen, waar u zich op het Veluws Zandsculpturenfestijn zult verwonderen over de prachtige zandsculpturen. Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creëren hier jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen met jaarlijks een nieuw thema.
In 2018 is het thema “Hollandse Meesters”.

Na een afsluitend kopje koffie of thee met appelgebak rijden we naar een dinerlocatie voor een goed verzorgd drie-gangen diner.

In overleg is dit arrangement natuurlijk ook te reserveren zonder diner of met een meer uitgebreide (warme) lunch.

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van 08.30-20.00 uur
 • 1 x koffie/thee met gesorteerd gebak (2e kop koffie/thee € 1,- extra pp)
 • Entree Ambachten & Speelgoedmuseum
 • Lunch (Soep, 2 broodjes, koffie/thee/melk/karnemelk)
 • Entree Veluws Zandsculpturenfestijn
 • 1 x koffie/thee met appelgebak (2e kop koffie/thee € 1,- extra pp)
 • 3-gangen diner tijdens terugreis

Vanaf prijzen per persoon:

35-39 personen   € 71,00 pp
40-44 personen   € 68,50 pp         
45-49 personen   € 66,00 pp
50-54 personen   € 64,25 pp

Dagtocht Noord-Holland

Dagtocht Noord-Holland

Volendam & Marken

Volendam staat wereldwijd bekend om de prachtige haven en vele beroemde Nederlandse artiesten. Niet voor niets dat het wordt bezongen als de parel van de Zuiderzee. Op Marken is er niet zoveel veranderd. Het voormalige eiland straalt nog steeds een oase van rust uit. Een wandeling langs de ophaalbruggen en smalle steegjes laat de echte charme van het schiereiland zien.

Rond 11.00 komen we aan op Marken. U wordt opgewacht door een lokale gids in traditionele klederdracht welke u gedurende de dag zal begeleiden
We beginnen met een bezoek aan een klompenmakerij inclusief demonstratie over hoe klompen worden gemaakt, waarna een wandeling met reisleider door Marken gemaakt wordt. Om 12:15 uur genieten we van een warme lunch in een restaurant op Marken aan de haven met zeezicht. U kunt kiezen uit gebakken visfilet of kipfilet met salade en friet met groentesoep vooraf.
Om 13:30 uur maken we de overtocht met de boot naar Volendam waar u rond 14.00 uur aankomt. Rond 14.10 uur bezoeken we de Cheese Factory Volendam inclusief uitleg/demonstratie en kaasproeven. Daarna volgt nog een rondleiding/wandeling met de reisleider door Volendam, waarna u nog ruim een uur vrije tijd heeft in Volendam voordat de bus huiswaarts vertrekt.

Inclusief:

 • Huur luxe touringcar van 08.30-18.00
 • 2 x koffie met gesorteerd gebak op een locatie onderweg
 • Gids/reisleider Marken en Volendam
 • Warme 2-gangen lunch op Marken (vanille-ijsje tegen meerprijs € 2,50)
 • Overtocht Marken-Volendam
 • Bezoek Cheese Factory Volendam inclusief uitleg, demonstratie en kaasproeven 

Vanaf prijzen per persoon:

25-30 personen   € 66,25
30-34 personen   € 61,50
35-39 personen   € 58,00
40-44 personen   € 55,50
45-49 personen   € 53,50 

Dagtocht 't Gooi

Dagtocht 't Gooi

BN-Tour & varen op de Vecht

Een geweldig leuke dagtocht met hele goede recensies van groepen die u zijn voorgegaan, dit moet u echt een keer gedaan hebben!

We vertrekken ’s morgens mooi op tijd zodat we rond koffietijd in Hotel de Witte Bergen (vd Valk) in Eemnes aanwezig zijn. Na een heerlijk kopje koffie met gebak stappen we weer in de bus. Onze gids Martin de La Mar van BN Tours neemt ons mee op een anderhalf uur durende tocht door ’t Gooi. Hij vertelt u op zeer enthousiaste en humoristische wijze leuke wetenswaardigheden over verschillende Bekende Nederlanders die hier wonen en laat ons hun schitterende Villa’s zien.

Rond 12.30 uur zijn we weer bij het Van der Valk hotel in Eemnes, waar gebruik gemaakt kan worden van een uitstekend verzorgd en zeer uitgebreid lunchbuffet inclusief soep, verschillende broodsoorten, vleeswaren, salades, kroket en verschillende warme gerechten (Live Cooking, de samenstelling is dagelijks wisselend). Inclusief koffie, thee, diverse sappen en melk.

Na de lunch rijden we naar Maarssen, waar we een prachtige rondvaart over de Vecht maken. Tijdens de vaart kunt u de schitterende dorpjes, buitenhuizen en theekoepels langs de route bewonderen en genieten van een kopje koffie of thee met een Petit Four gebakje. Na afloop van de twee uur durende rondvaart rijden we huiswaarts.

Let op! Het precieze tijdschema is afhankelijk van de beschikbaarheid van de gids en de rondvaartboot. 

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar  
 • 2 x koffie/thee met gebak
 • Rondrit met gids BN Tours
 • Zeer uitgebreid koud/warm lunchbuffet
 • Rondvaart Vecht (2 uren)
 • 2 x koffie/thee met Petit Four

Vanaf prijzen per persoon:

         40-44 personen          € 63,75
         45-49 personen          € 61,50
         50-54 personen          € 59,00